Kabinetsformatie 2021

San

San is een etnisch Sri Lankaan die in een Indiaas vluchtelingenkamp is geboren. Bij zijn geboorte heeft hij de Indiase nationaliteit gekregen, maar de regering trekt deze later in. Waarschijnlijk omdat zijn vader Tamil is. San is nu staatloos. Hij woont al jaren in Nederland, maar al sinds zijn asielverzoek in 2016 werd afgewezen, wil hij vertrekken. Naar India kan hij niet omdat hij geen staatsburger is. De Sri Lankaanse autoriteiten zegden aanvankelijk toe een tijdelijk reisdocument te verstrekken, maar trokken die toezegging later in. San beschikt over de geboortebewijzen van zijn ouders, en via het Rode Kruis is er contact gelegd met de vader. Dit bewijs is niet genoeg, en sinds kort eist de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) ook een gelegaliseerde overlijdensakte van zijn moeder. Omdat Sans moeder in het Indiase vluchtelingenkamp is overleden, is dit document niet te verkrijgen. DT&V weigert een positief advies buitenschuld te geven. Zonder positief advies zal IND geen buitenschuld vergunning verlenen en kan San geen papieren krijgen waarmee hij kan vertrekken.

San is hoogopgeleid, spreekt vloeiend Engels. Hij heeft een  diploma in theologie. Hij was in India begonnen aan een studie rechten. In Nederland kreeg hij de kans om colleges te volgen. Hij is intelligent, betrokken en enorm gemotiveerd om aan de slag te gaan. In Nederland, India of Sri Lanka – dat maakt hem niet uit. Nu moet hij echter gedwongen niets doen. Hij zit vast en kan geen kant op. Dit heeft grote gevolgen voor zijn psychische gezondheid. Zijn psychologen en de organisaties die hem helpen, maken zich steeds meer zorgen.

Wat tof dat je betrokken bent met deze website! Laat hier je mening achter zodat wij de website kunnen blijven verbeteren.

Heb je ook een website en is deze aan verbetering toe? Of wil je een nieuwe website laten maken, misschien zoiets als deze website? Of misschien iets heel anders?

Vul onderstaande formulier in en je ontvangt meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Meer informatie over VASSAL en referenties vind je op www.vassal.nl.