Kabinetsformatie 2021

Participatie in de samenleving

Mensen zonder papieren kunnen nauwelijks deelnemen aan de samenleving. Het leven van mensen die niet kunnen of durven terugkeren, staat daardoor stil. Gedwongen zijn om niets te doen is frustrerend. Mensen zonder verblijfsvergunning verlangen ernaar om maatschappelijk actief te zijn en een opleiding te volgen. Deel kunnen nemen aan de samenleving heeft verschillende positieve effecten. Het vergroot de zelfredzaamheid, verlicht gezondheidsklachten en zorgt ervoor dat mensen vaardigheden kunnen opdoen die hier of in het land van herkomst van pas komen. 

Kinderen die ongedocumenteerd zijn hebben recht op onderwijs tot ze 18 jaar zijn; zodra ze  18 worden, vervalt dat recht. Onderwijs is essentieel voor de ontwikkeling van jongeren. Door in Nederland een opleiding te kunnen volgen, kunnen jongeren zich voorbereiden op de toekomst. Hetzij hier, dan wel in het land van herkomst. Roep daarom de politieke partijen op om participatie in de samenleving mogelijk te maken voor mensen zonder papieren.

Wat tof dat je betrokken bent met deze website! Laat hier je mening achter zodat wij de website kunnen blijven verbeteren.

Heb je ook een website en is deze aan verbetering toe? Of wil je een nieuwe website laten maken, misschien zoiets als deze website? Of misschien iets heel anders?

Vul onderstaande formulier in en je ontvangt meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Meer informatie over VASSAL en referenties vind je op www.vassal.nl.