Kabinetsformatie 2021

Marwan

Marwan uit Sudan steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Dat komt hem duur te staan: het regime in Sudan neemt hem gevangen en hij wordt gemarteld. Als Marwan weet te ontkomen, slaat hij op de vlucht en komt in Nederland terecht.

Bij Marwans asielaanvraag wordt een taalanalyse gedaan. De IND stelt dat Marwan voor zijn vertrek niet in Darfur heeft verbleven en wijst zijn aanvraag af. Hij zou niet verbleven zijn in Darfur en dus kon hij ook niet de traumatiserende gebeurtenissen meegemaakt hebben. Een inhoudelijke beoordeling van zijn relaas wordt niet gedaan. In de aanvraag die daarop volgt, probeert Marwan met verklaringen van onder andere wetenschappers om zowel zijn asielrelaas als zijn nationaliteit/identiteit/herkomst aan te tonen. Ook beschikt hij over een overtuigend medisch rapport dat bewijst dat hij gemarteld is. Daarnaast is hij goed in beeld op video’s van lokale en internationale nieuwszenders, terwijl hij bij de Sudanese ambassade in Den Haag actief deelneemt aan demonstraties tegen het Sudanese regime. De IND blijft echter vasthouden aan de conclusie van de taalanalyse die eerder is gedaan. Tegen alle regels in heeft Marwan niet stilgezeten en een opleiding tot automonteur weten te volgen. Hij is klaar om zich in te zetten op de arbeidsmarkt. Hij is gemotiveerd, spreekt goed Nederlands en zou direct een bijdrage aan de Nederlandse samenleving kunnen leveren. Maar zolang hij geen asiel krijgt, mag hij niet beginnen.

Wat tof dat je betrokken bent met deze website! Laat hier je mening achter zodat wij de website kunnen blijven verbeteren.

Heb je ook een website en is deze aan verbetering toe? Of wil je een nieuwe website laten maken, misschien zoiets als deze website? Of misschien iets heel anders?

Vul onderstaande formulier in en je ontvangt meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Meer informatie over VASSAL en referenties vind je op www.vassal.nl.