Tweedekamerverkiezingen 2021

Kennedy

Kennedy is in 2001 met zijn moeder naar Nederland gekomen. Hij was toen twee jaar oud. Inmiddels is hij 22 jaar en zit in het tweede jaar van een opleiding in de ICT en heeft de wens om ICT-business te studeren aan het HBO. Kennedy heeft het grootste gedeelte van zijn leven in Nederland gewoond, met een onderbreking tussen 2004 en 2008.

Grace

Grace is een lieve vrouw, die al jaren woont bij een kerk in Rotterdam. Haar herkomst is onduidelijk, ze weet het zelf niet. Na verhandeld te zijn kwam ze in Nederland in de prostitutie terecht, tot ze een auto-ongeluk kreeg. Ze heeft daar blijvend letsel aan overgehouden. Maar zolang ze haar herkomst niet kan bewijzen, heeft ze ook geen perspectief op een status.

Artin

Artin is een zwaar gehandicapt kind van zes jaar en heeft door zijn progressieve ziekte niet lang meer te leven. Artins gezin vluchtte uit Kosovo om zijn leven te redden. Hier in Nederland krijgt hij geen vergunning, maar door zijn ziekte kan hij ook niet terug.

Mounir

Mounir werd geboren in Myanmar, als kind van Rohingya-ouders. Zij vluchtten samen met hem naar Bangladesh. Hij heeft geen paspoort of erkenning als staatsburger van ofwel Myanmar of Bangladesh. Hier in Nederland moet hij zijn identiteit met documenten aan zien te tonen. Wat moet hij doen als niemand hem die wil geven?

San

San is een etnische Sri Lankaan die in een Indiaas vluchtelingenkamp is geboren. Hij heeft geen nationaliteit en nu hij in Nederland is, kan hij nergens heen en moet hij gedwongen nietsdoen. Zijn begeleiders maken zich zorgen over zijn psychische gezondheid.

Marwan

Marwan uit Sudan steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Dat komt hem duur te staan: het regime in Sudan neemt hem gevangen en hij wordt gemarteld. Als Marwan weet te ontkomen, slaat hij op de vlucht en komt in Nederland terecht. De IND betwijfelt zijn verhaal, naar aanleiding van een taalanalyse.

De Rohingya

Rohingya zijn het meest vervolgde volk ter wereld. Honderdduizenden zijn gevlucht uit Rakhine State, naar Bangladesh en andere landen in de regio. Enkele zijn in Nederland terecht gekomen. Voor velen is het onmogelijk aan te tonen dat ze Rohingya zijn: daarvoor wordt een taaltest gebruikt. Maar vaak wonen mensen al zo lang buiten hun regio van herkomst dat ze die taal hebben overgenomen. Op basis van deze test weigert IND categorisch om hen een vergunning te verlenen. Wie komt op voor deze mensen en doorbreekt de impasse?

Mouctar

Mouctar ontvluchtte de oorlog in Guinee. Hier in Nederland wordt hij ernstig ziek, hij blijkt onder meer diabetes type 1 te hebben. In Guinee zal hij nooit de insuline en doktersbegeleiding krijgen die hij nodig heeft om in leven te blijven. Maar hoe kan hij dit bewijzen?

Adeline

Adeline vluchtte uit Sierra Leone. Hier krijgt ze kanker, en bij een ingreep raakt ze meervoudig beperkt. Terug naar Sierra Leone is geen optie: ze heeft er geen netwerk en kan geen goede medische hulp krijgen. De IND erkent dat haar situatie zou verslechteren bij terugkeer, maar die reden is niet doorslaggevend voor verblijfspapieren.

Kidist

Kidist is een jonge lesbische vrouw die uit het streng gelovige Ethiopië vlucht. Ze valt in handen van mensensmokkelaars en aan het misbruik houdt ze twee dochters over. De IND gelooft echter niet in haar nationaliteit: de taal die ze spreekt zou niet kloppen en ze kan ook niets over haar voorland vertellen. Intussen heeft Kidist ernstige psychische klachten door alles wat ze heeft meegemaakt.

Wat tof dat je betrokken bent met deze website! Laat hier je mening achter zodat wij de website kunnen blijven verbeteren.

Heb je ook een website en is deze aan verbetering toe? Of wil je een nieuwe website laten maken, misschien zoiets als deze website? Of misschien iets heel anders?

Vul onderstaande formulier in en je ontvangt meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Meer informatie over VASSAL en referenties vind je op www.vassal.nl.